Ta snygga bilder med mobilen

Fler och fler fotar och spelar in video med mobilen idag. Något som blivit mer och mer genomförbart tack vare de allt mer avancerade kamerorna som mobilen blir utrustade med. Men vill man ta riktigt snygga bilder finns det ett och annat att tänka på.

Till att börja med måste man nog ha en mobil med en ganska bra kamera. Valet av mobil blir därför det första steget. Men tänk inte bara på antalet megapixlar kameran har. Vilket objektiv som sitter i den och även andra komponenter i mobilen kan vara avgörande. Läs ordentligt med recensioner för att få en bra uppfattning om vilka som ligger i toppen.

Med en bra mobil i handen gäller det nu att lära sig när man ska och inte ska använda blixten. Mobilblixten har i regel en väldigt begränsad räckvidd och kan därför inte användas i lika många situationer som en riktigt kamera. Det gäller att testa sig fram i olika ljusförhållanden och fota både med och utan blixt för att lära sig hur det påverkar bilden.

Zoomfunktionen kommer också vara något man bör använda sparsamt. Har man bara digital zoom tillgänglig kommer bilden mer ofta än inte bli suddig och pixlarna kommer att stå ut mer. Att fysiskt gå närmare sitt objekt är i de flesta fall den bättre metoden att få snyggare bilder.

Att ta med mobilen på resor och liknande är ju ett måste och det blir lätt många bilder och även en hel del video som spelas in. Alla som använder mobilen mycket och ofta vet då hur snabbt batteriet kan förbrukas. Att ha med sig en powerbank kan vara en fantastisk räddning i nöden. Det finns en mängd olika att välja mellan så man kan hitta den som passar ens egna behov bäst.