Lagra dina fantastiska bilder

Vi fotograferar mer och mer både med våra mobiltelefoner och digitala kameror. Vi får allt mer bilder att hålla reda på och genom att lagra dina fantastiska bilder på ett smart sätt så säkrar du inte bara upp om något skulle hända utan du kan lätt hitta de bilder som du tagit under åren.

Om du sitter och redigerar dina bilder i en dator av något slag så gäller det att skaffa sig det man behöver för lagring av dina bilder. Externa hårddiskar är bra att införskaffa och man kan gärna köpa ett par stycken för att lagra bilder på en och andra digitala format på de andra. Ett bra tips är att redan från början skapa en struktur för bilderna. Detta kommer att hjälpa dig i ett senare skede när du ska leta upp någon bild som du tog förra året eller år innan det.

Du kan skapa mappar på din hårddisk precis som du gör i din dator. Skapa en huvudmapp med årtal som säger vilket år bilderna är i från. Vidare så kan du antingen skapa mappar med årtal och datum. Exempel: 2018-08-13. Du kan också ge mapparna namn efter motiv eller kombinerat med datum och motiv. Huvudsaken är att du enkelt hittar dina bilder om du vill titta eller redigera någon bild. Det är också en stor fördel att lagra bilder på externa diskar om din dator skulle haverera eller försvinna, då finns bilderna kvar på din externa disk.