Hitta bilder till sin sajt

Ibland hamnar man i sitsen där man behöver en väldigt specifik bild för att representera en sak eller annan. Då står man inför valet att ta bilden själv eller använda sig av en bildbank.

Ta den själv

Behöver man till exempel en bild på ett specifikt träd eller växt som växer lokalt, en bild på en byggnad i sin hemstad, eller något annat man enkelt kan hitta åt, kan man ju lätt ta bilden själv. Men man vill ju naturligtvis inte att bilden ska se ut som något okunnig turist har tagit en snabb semesterbild och för att undvika sådan kan det vara bara att leta åt en bra fotoskola på nätet. En sådan går att hitta på sajten Carlbomfoto.

Ett annat måste är att ha en bra kamera, arbetar man med dålig utrustning spelar vissa gånger ingen roll att man vet hur man bäst tar bilden, den kommer ändå inte att bli som bra som man vill. På sajter som Cyberphoto kan man hitta många olika typer av kameror, så oavsett vad man har för behov finns det mest troligt en kamera som passar bra.

Använda bildbank

En bildbank är helt enkelt en sajt där man kan hitta bilder av alla slag. Det finns många att välja mellan och beroende på ens behov av bilder kan man antingen köpa enstaka eller sätta upp en prenumeration så man får hämta ett viss antal bilder varje månad. En av de största bildbankerna på nätet är Shutterstock som har över 70 miljoner foton, musikspår och videor man kan köpa och använda hur mycket man än önskar.

Ett annat alternativ är dock att använda sig av en bildbank som erbjuder gratisbilder. Dessa finns det även ett antal olika av och i en artikel på Better Bloggers kan man hitta en lista på de 10 bästa.