En bild säger mer än tusen ord

Du har säkert hört talesättet ”En bild säger mer än tusen ord” och i många fall kan det vara helt sant. En bild kan säga oss mycket, vi kan känna saker som vi inte gör då vi läser en text. Bilder är viktiga när man vill förmedla ett budskap, en text med en relevant bild gör texten mer intressant och mer läsvärd.

Idag så fotograferar de flesta via sin mobiltelefon och vi publicerar upp våra bilder på sociala medier som Facebook, Instagram och Flickr för att nämna några. Det kanske inte alltid är bilder som skulle passa i National Geographic men det är ett sätt för oss att visa upp vilka vi är och vad vi gör. Genom uppladdningens verktygen i de olika social medierna så kan vi lägga till filter på våra bilder så att de förändras, ibland till det bättre och ibland till det sämre.

När någon lägger upp en helt naturell bild så brukar man ofta lägga till hashtaggen #nofilter för att understryka att inga filter har använts utan bilder är precis som när den togs med kameran. Att redigera sina bilder innan man lägger upp dom online gör man bäst med ett fotoredigeringsprogram, Adobes Photoshop är den vanligaste. Men det finns och hyfsade online verktyg som man kan redigera sina bilder direkt i webbläsaren helt utan kostnad. Möjligheterna finns, det gäller bara att hitta dom.