Bygg din sajt rätt från grunden

Att skapa en lönsam e-handel är inte bara att bygga en sida med snygg och bra design. Det handlar om att locka till sig relevant trafik, att få besökarna att stanna kvar och göra det du vill, t ex köpa eller anmäla sig till ett nyhetsbrev. Men det handlar också om att arbeta effektivt och hålla kostnaderna nere.

Tidigare har många av oss byggt webbplatser själva, men den allt skarpare konkurrensen om nätkunderna gör att fler och fler väljer att anlita professionell hjälp.

E-handel till konsument

När du säljer till privatpersoner är det extra viktigt att fånga upp besökaren och ge dem argument för att slå till direkt, exempelvis tidsbegränsade erbjudanden som: ”20% rabatt till och med (i morgon)”, ”Fri frakt denna vecka” och så vidare. Står det ”Köp” eller ”Beställ på din beställningsknapp?” Prova att uppmana tydligare med ”Köp nu” eller ”Beställ idag”: det kan ge mer än du tror.

E-handel till företagskunder

Här är troligen en hel del besökare sådana som redan känner till ditt företag. Visst är det viktigt att fånga intresset och ha en tilltalande design, men framförallt att ha en sajt där din kund snabbt hittar vad han/hon söker.

Kreativa webblösningar

Kanske ska din sajt användas av både privatpersoner och företag? Och kanske vill du ha egna tillägg för att skilja ut dig från mängden? Ska det finnas ett forum, en blogg eller något annat sätt där ditt företag kommunicerar med besökarna? Sitedirect.se är en plattform som ger dig flera e-handelslösningar som kan snabbt och billigt sätta upp din webbsajt. Med enkla funktioner sköter du sedan själv om att lägga in bild och text, när du vill och så ofta du vill.