Bildredigering

Om du tänkt dig använda bilder du tagit med din digitala kamera eller din mobiltelefon i en blogg eller på en sajt du har så kan det vara en fördel att redigera dina bilder innan. Framförallt kan det vara storleken på bilden du bör göra något åt så att det inte tar så lång tid att ladda upp din bild.

Vi ska försöka förklara bildstorlekar och hur det fungerar med JPG komprimering av bilder. En bild som tagits kan man säga blir i två storlekar, dels de mått du har på bilden. Men också filstorleken på bilden, hos Adobe kan du läsa mer om detta. För att bilden ska laddas snabbare då kan du komprimera bilden med hjälp av Photoshop, bilden som ligger längst upp på denna sida var 5760 x 3840 px i storlek och 5.20 MB i filstorlek som original och den ändrade vi så att den skulle passa bättre på denna sida.

Bilden vi använt har vi ändrat till 1000 x 667 px och komprimerat den med hjälp av photoshop till 87,1 kB filstorlek. Detta gör att bilden passar bättre på denna sida och går mycket fortare att ladda tack vara att filstorleken minskats.